Sari la conținut

Festival Medieval la Iaşi. Timp de trei zile, ieşenii vor putea admira cavaleri şi domniţe

Chiar dacă vremea nu a fost frumoasă, participanţii la festivalul Iaşul Medieval au respectat programul. Cu torţe în mâini, cavalerii alături de domniţe au plecat din Copou spre Palatul Culturii Astfel, tinerii au dat startul unor serii de concerte, ateliere meşteşugăreşti şi lupte medievale. Toate se vor desfăşura în cadrul festivalului Iaşul Medieval.

“Este retragerea cavalerilor în cetatea Iaşului cu torţe pentru a apăra, în continuare, această cetate minunată”, a spus Rareş Bârză, membru din Paladinii de Terra Mediaş.

Îmbrăcaţi cu haine medievale, cizme, apărători la mâini, săbii şi fluiere, cavalerii şi domniţele au fost în centrul atenţiei.

“Pentru cei pasionaţi de istorie, e un prilej foarte bun să guste puţin din trecut. Astăzi a fost de introducere, ca să ne obişnuim cu ceea ce o să se întâmple mai departe. O să fie jonglerii, lupte, tot felul de lucruri destul de interesante”, a spus un tânăr costumat în cavaler.

”Vrem să reînviem toată viaţa care a fost atunci. Festivalul Medieval se află la cea de a treia ediţie. În acest an, manifestările au atras şi spectatori din ţară care vor să se distreze timp de trei zile la Iaşi”, a spus o altă persoană.

Evenimentele cu tematică medievală vor ţine până duminică, 28 iunie. Până atunci, publicul va putea participa la concerte, jonglerii cu foc, demonstraţii şi reconstituiri de lupte medievale.

Pe aceeași temă