Sari la conținut
News Alert

Ginerele omului de afaceri Emil Savin, reţinut pentru omor

Audierile au durat aproape 6 ore. Omul de afaceri Emil Savin şi ginerele acestuia au ajuns la parchetul din Vaslui însoţiţi de doi avocaţi. După audieri, Cornel Şelaru a fost dus în arestul poliţiei. Este acuzat de omor. "Pe cel de-al doilea cioban l-a urmărit prin lanul de grâu. L-a ajuns din urmă pe păşune unde l-a împins cu maşina, apoi l-a călcat. Este infracţiunea de omor reţinută în sarcina lui," a declarat Alice Ruja, procuror de caz.

Anchetatorii au trebuit să stabilească nu doar dacă este vorba despre un accident sau despre o faptă cu premeditare, dar și cine era la volan. Confuzia a fost creată chiar de ciobanul care a supravieţuit. "Ne-a arătat că din partea dreaptă a maşinii a coborât bărbatul cu mâna bandajată. Întrebat fiind de ce a declarat că a coborât de la volan, el a spus că ştia că toate jeep-urile au volan pe dreapta. Aceasta a fost situaţia care a dus la prelungirea cercetărilor," a mai spus procurorul de caz. 

Bărbatul de 31 de ani este acuzat şi de loviri şi alte violenţe, după ce l-a agresat şi pe ciobanul care a scăpat cu viaţă. De acelaşi lucru este acuzat şi omul de afaceri Emil Savin. Flancat de avocaţi, a refuzat să facă orice comentariu despre acest caz.

Avocaţii celor doi spun că este vorba doar despre un nefericit accident. "Încadrarea juridică este pe omor în condiţiile în care actele dosarului dovedesc un accident, deci o ucidere din culpă. Intenţia nu este dovedită. Este un caz atipic în ceea ce priveşte un accident cu o maşină pe lanurile de grâu. Asta e atipic în toată treaba asta," este declaraţia avocatului Ionel Nechita. 

Incidentul a avut loc într-un lan de grâu din comuna vasluiană Blăgeşti.