Sari la conținut

Gravide transportate cu mașina de aprovizionare. Maternitate face chetă pentru o ambulanță nouă 

 

Acesta este autoturismul pe care se bazează medicii de la Maternitatea Elena Doamna. Veche de 15 ani, numai cu două locuri, dintre care unul destinat şoferului, maşina are şi rol de ambulanţă. 

Pacientele mărturisesc că se tem să urce cu tot cu bebeluşi în această maşină şi preferă să se descurce pe cont propriu.

„Mi-a spus că trebuie să-i fac un ecograf la abdomen şi mi-a spus să plătesc taxiul dacă vrem să mergem şi am plătit cu o altă femeie, am pus bani pentru taxi şi am mers,” povestește Ionela Andreea Crăcăileanu, pacientă. 

Medicii de la Maternitate au început o campanie de colectare de fonduri. Vor ca din banii strânşi să achiziţioneze o autosanitară cu dotări minime.

„Avem nevoie de aproximativ 10.000 de euro şi dorim să-i strângem din donaţii, din cei 2% care se plătesc momentan, şi vom organiza diferite evenimente unde rugăm toată comunitatea să participe şi pe cei care doresc să ne sară în ajutor,” a declarat Mădălina Nour Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii ''Elena Doamna'' Iaşi.

Lunar, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi vin pe lume 200 de copii. O treime dintre ei au nevoie de transfer către secţiile de pediatrie.