Sari la conținut

Iaşiul are din nou echipă în Superliga de rugby

„Cred că această promovare a băieţilor în Superligă aduce Iaşului o echipă la jocuri în primul eşalon şi cred că asta, în primul rând asta aduce un plus Iaşului," a spus Bogdan Şaramet, manager Poli Agro Unirea Iaşi. „Noi deocamdată suntem mulţumiţi că am ajuns aici pe locul doi, când unii credeau că nu vom rezista. Vom încerca să facem faţă, dar trebuie neapărat să mai aducem jucători cu experienţă," a declarat Ioan Iftode, antrenorul Poli Agro Unirea Iaşi.

Preşedintele clubului moldav, Leonida Antohi, antrenorul Ioan Iftode, managerul Bogdan Şaramet şi întreg lotul de jucători au fost medaliaţi pentru performanţa realizată în acest an. „Am plecat la început de drum pe premiza să luăm campionatul, dar întâmplările au făcut să ieşim pe locul doi, dar important este că ne-am îndeplinit obiectivul şi am reuşit să ne calificăm," a declarat Mihai Văcaru, jucător la Poli Agro Unirea Iaşi.

„E cea mai tânără echipă de Superligă din ţară cu o medie de vârstă de 21, 22 de ani, cu vreo patru, cinci în lotul naţional de tineret, dar nu este suficient. Ştim bine că Superliga este o altă competiţie şi se joacă un alt rugby, la un nivel superior," a declarat Leonida Antohi, preşedintele CS Politehnica Iaşi.

Trofeul şi medaliile au fost înmânate de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. "O muncă care durează de ani de zile, cu resurse mice, trebuie să recunoaştem, dar cu antrenor de suflet şi cred că şi, de acolo din ceruri, antrenorul Veriveş astăzi se simte fericit şi mulţumit pentru că echipa sa a continuat şi astăzi este vicecampioană," a declarat primarul.

Poli Agro Unirea Iaşi a evoluat ultima dată pe prima scenă a rugbyului românesc în sezonul 2012-2013, când echipa a terminat campionatul pe ultimul loc şi a fost retrogradată în Divizia Naţională de Seniori.

Pe aceeași temă