Sari la conținut

Încă 10 milioane de euro pentru Aeroportul Internaţional Iaşi

Anul acesta a fost dată în folosinţă noua pistă de 2.400 de metri a Aeroportului Internaţional Iaşi, iar anul următor planul de modernizare va fi dus la bun sfârşit.

”Urmează în 2015 extinderea suplimentară a platformei de parcare a aeronavelor și aici vă putem preciza că platforma de parcare poate primi 8 aeronave de categoria C sau 6 aeronave de categoria C plus o aeronavă de categoria D, de asemenea se va construi un nou terminal, terminalul 3,” a declarat pentru Digi24 Iași Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași.

Decizia de acordare a fondurilor necesare din bugetul local a fost luată în cea mai recentă şedinţă a consilierilor judeţeni.

Cristian Stanciu, consilier județean PSD Iași: ”S-a votat o hotărâre deosebit de importantă în cadrul Consiliului Județean și anume alocarea ultimelor sume de bani, o sumă de aproximativ 10 milioane de euro din excedentul bugetului consiliului județean absolut necesară pentru închidrea operațiunilor financiare.”

Pe lângă aceşti bani, Aeroportul va mai primi aproximativ 600.000 de lei.

”La aeroport noi am dat niște bani pentru achiziție de utilaje și pentru niște dotări de la remiza de pompieri,” a motivat Victorel Lupu, vicepreședintele CJ Iași.

Proiectul de modernizare a aeroportului are o valoare totală de 56,7 milioane de euro, din care 38,7 milioane de euro reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă. Termenul de finalizare a proiectului este luna august a anului viitor.