Sari la conținut

Locuinţe în construcţie, sparte de hoţi

Un bărbat din Suceava a mers luni să-şi vadă casa aflată în construcţie şi a constatat cu stupoare că hoţii i-au spart locuinţa. De acolo, ei au furat mai multe scule şi unelte electrice. Omul a făcut imediat plângere la poliţie. Oamenii legii au întocmit un dosar penal, însă hoţii nu au fost prinşi deocamdată. Poliţiştii trebuie mai întâi să stabilească momentul când casa a fost spartă, dat fiind că locuinţa a fost lăsată nesupravegheată vreme de mai bine de două săptămâni.

Tot pe 14 iulie, necazul l-a lovit şi pe un sucevean care îşi construieşte casă în localitatea Vama. Tânărul de 24 de ani a descoperit că magazia unde încuiase uneltele folosite pe şantier fusese spartă. Şi în acest caz, se fac cercetări pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor aflate în construcţie. Este absolut necesar ca aceste case să fie împrejmuite cu gard şi să fie prevăzute cu sisteme de închidere. Poliţiştii vă sfătuiesc să nu depozitaţi bunuri de valoare în casele aflate în construcţie şi în casele nelocuite (mobilier,bunuri electronice, bijuterii). De asemenea, este recomandată instalarea de sisteme de alarmare şi antiefracţie.