Mesaj pentru guvernanți de la asistenții maternali din Iași: „Nu uitați că un copil mănâncă în fiecare zi”. De trei luni, statul nu a mai virat alocațiile de hrană  

Data publicării:
alocatie hrana 1

Eugenia şi Gheorghe Vătafu sunt asistenţi maternali de peste 11 ani. Au în grijă 4 fete. Cea mai mică are 10 luni, iar cea mai mare are 13 ani şi merge la o şcoală din Iaşi. Unicul lor venit este salariul de asistent maternal de 700 de lei. Din luna iulie nu au mai primit niciun ban pentru masa copiilor de care au grijă, iar suma nu este deloc de neglijat - 400 de lei pe lună pentru fiecare copil.

”Nu putem să așteptăm trei luni ca să primim banii, e anormal. Copiii mănâncă și alimente perisabile, fructe foarte multe. Nu pot să-i cumpăr fructe pentru trei luni de zile”, s-a plâns asistentul maternal Eugenia Vătafu. Soțul acesteia a spus: ”Nu putem să-i cerem unui copil mai mult decât i-am dat. Cum să ceri unui copil să fie performant când nu îi oferi nimic. Fac un apel către cei de sus. Dacă vor să aibă o ţară care să fie înfloritoare să se gândească la copilul de astăzi care va fi omul de mâine.”

În total, aproape 800 de asistenţi maternali profesionişti din Iaşi nu au mai primit niciun ban pentru masa copiilor de care au grijă. Autorităţile spun că problema se va rezolva.

”Sperăm ca la începutul lunii noiembrie să dăm o primă tranşă din bani şi de asemenea până la jumătatea lunii decembrie să finalizăm”, a spus Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iași.

Ca să poată asigura până la sfârşitul anului indemnizaţia de hrană, Direcția pentru Protecția Copilulului Iași are nevoie de 2 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri