Modificări în marile proiecte de transport ale Iaşiului

Data publicării:
modificari 20in 20marile 20proiecte 20de 20transport 20ale 20iasiului-55509

Hotărârea prin care Ministerul Transporturilor este mandatat să se ocupe de autostrada Iași Târgu-Mureș va fi miercuri pe masa Guvernului. Interesul ministrului este însă reorientarea traseului spre Câmpia Turzii.

Deşi studiul de fezabilitate din timpul fostei guvernări arăta că autostrada Iaşi Târgu Mureş implică un buget de nouă miliarde de euro, Relu Fenechiu susţine că suma este mult prea mare şi că va încerca să realizeze proiectul cu patru miliarde de euro. Pentru a reduce cât mai mult costurile, constructorii vor avea libertatea să facă orice modificare de traseu considerată de ei necesară.

Și pentru modernizarea aeroportului s-au găsit fonduri. Banii pentru 2.400 de metri din pistă ar urma să vină de la Consiliul Județean, iar pentru restul, de 800 de metri, de la Uniunea Europeană. Condițiile? Urgentarea lucrărilor la prima parte a pistei și contractarea, până la sfârșitul anului, a unui constructor pentru cei 800 de metri.

Tot până la finalul acestui an, ministrul vizează pași concreți spre realizarea Centrul Intermodal Holboca, dar și să încheie contractul de lucrări pentru varianta scurtă a centurii de sud a Iaşiului, astfel încât Ministerul Transporturilor şi Uniunea Europeană să poată finanţa proiectul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri