NEAMȚ. Se strâng bani din donații pentru o ambulanță pe șenile

Data publicării:
sernileta

 

Anul trecut, zeci de localități din județul Neamț s-au înzăpezit, iar utilajele au intervenit cu greu. Cel mai mult au avut de suferit bolnavii care nu au putut fi transportați la spital. Pentru aceste situații de criză ar fi nevoie de o ambulanță pe șenile.

„Trebuie să fim pregătiți pentru o astfel de intervenție, iar cele mai multe intervenții pentru astfel de situații au fost în zona câmpului deschis, în zona raionului de intervenție al detașamentului de pompieri Roman, unde înzăpezire sunt mai frecvente și blocările de trafic fac necesar și util acest utilaj,” a explicat colonelul în rezervă Ionică Stoica, președintele Asociației "Salvatorul Nemțean".

În acest an, Guvernul nu a alocat bani pentru achiziția șenilatei. Ioan Nițică, inspector șef la ISU Neamț a declarat: „Noi am găsit un șenilat second hand foarte foarte bun într-o stare excelentă cu 84 de ore de funcționare și care costă 15.000 de dolari. Ar fi o economie foarte importantă având în vedere și starea în care se află.” 

În județul Neamț sunt peste 400 de kilometri de drumuri naționale. Dacă va ninge abundent, vor fi scoase pe teren 35 de utilaje.

„Din punctul meu de vedere, noi avem asigurată dotarea și logistica pentru procedura de intervenție pentru județul Neamț în proporție de 100%,” a spus George Lazăr, prefectul județului Neamț. 

Donațiile pot fi virate în contul Asociației Salvatorul Nemțean:

Asociația Salvatorul Nemțean
cont RO 69 RZBR 0000060008334167
deschis la Reiffeisen Piatra Neamț
CUI 19023056

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri