Patriarhia cere bani de la consiliile județene pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Data publicării:
patriarhie

Cererea Patriarhiei de a finanța construcția Catedralei Mântuirii Neamului nu a fost încă analizată de consilierii judeţeni din Iași.

„În urmă cu aproximativ o lună, Consiliul Judeţean a primit o solicitare din partea Patriarhiei României de a face un act de donaţie în suma de trei sute de mii de lei în vederea construirii Catedralei Neamului. În funcţie de bugetul, de fondurile pe care le vom avea în viitorul an, în 2014, vom analiza această solicitare şi vom da un răspuns,” a explicat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași. 

Cum este vorba despre bani publici, iar Consiliul Județean are numeroase inevstiții așteptate de comunitățile din județ, contribuabilii au opinii diverse.

„Mi se pare că Biserica strânge bani suficienţi pe cont propriu şi Consiliul are deja destule probleme,” este de părere o doamnă.

„Este bine să se facă o catedrală mare. Cum a făcut Casa Poporului, pot să facă şi asta,” consideră un domn.

Până acum, construcţia Catedralei Mântuirii Neamului a fost realizată du finanţare de la bugetul de stat, sponsorizări şi donaţii din partea credincioşilor.

„Catedrala nu este doar a bucureştenilor, ci a tuturor românilor din ţară şi străinătate. Costurile sunt estimate la aproximativ 100 de milioane de euro. Până în acest moment, au fost acoperite în proporție de 25 la sută,” a explicat Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Lucrările au început în urmă cu trei ani și ar urma să fie inaugurate în 2015. Ansamblul va avea dimensiunuile unui bloc cu 40 de etaje şi o capacitate de cinci mii de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri