Protest al foștilor angajați de la CET Iași

Data publicării:
protestul 20disponibilizatilor 20cet-36927

Foştii salariaţi ai CET au reluat protestele dupa ce decizia de a primi câte 6.000 de lei fiecare a fost contestată de Administraţia Naţională a Rezervelor Statului, unul dintre creditorii fostei centrale de termoficare. Oamenii spun banii pe care ar fi trebuit să îi primească în prag de sărbători le-ar fi asigurat o masă decentă de Crăciun. In plus, i-ar fi ajutata sa achitate macar o parte din datoriile acumulate la bănci şi la întreţinere.

Niculina Stanciu, fost salariat: ”Sunt dintre noi la capătul răbdării, au făcut colegii mei criză, sunt diabetici, nu mai au încotro. Această sumă pe care ei ne-o datorează este o gură de oxigen pentru noi pentru că totuşi sunt câteva salarii, poţi să mai acoperi câteva datorii.”

Printre cei aflați într-o situaţie critică este Paraschiva Botez. După 26 de ani lucraţi la CET, femeia trăieşte acum din ajutorul de şomaj de 500 de lei. A rămas în urmă cu plata ratelor la două bănci, iar faptul că are 45 de ani îi diminuează şansele de a-şi găsi un loc de muncă.

Parascheva Botez, fost salariat: ”Eu încă lucram la CET când mi-am tăiat caloriferele din casă pentru că salariul de acolo a fost suficient de mic încât să nu-mi pot plăti întreţinerea. Eu stau în frig acum, nu am căldură acasă, nu am apă caldă, de doi ani de zile.”

”Nu este vina Tribunalului Sindic, pentru că această nenorocire este creată de Primăria Iaşi şi Consiliul Local care au falimentat cu premediare Cet-ul Iaşi” (Virgil Iordache, reprezentantul foștilor salariați)

Foștii salariați sunt de părere că vina pentru drama pe care o trăiesc o poartă reprezentanţii Primăriei, in conditiile in care CET-ul s-a aflat in subordinea municiplatitatii.Virgil Iordache, reprezentantul foştilor salariaţi CET: ”Nu este vina Tribunalului Sindic, pentru că această nenorocire este creată de Primăria Iaşi şi Consiliul Local care au falimentat cu premediare Cet-ul Iaşi.S-a discutat cum să dea oamenii afară şi să distrugă contractulş colectiv de muncă. Drept dovadă, a început şi stopajul la sursă care a fost premeditat pentru falimentarea CET-ului.”

Chiar dacă disponibilizații au îngheţat citeva ore de frig în faţa Palatului Roznovanu, nimeni nu a iesit să stea de vorbă cu ei.Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi: În cele din urmă oamenii au renunțat la protest și au amenințat că vor da în judecată primăria și Consiliul Local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri