"Ține de noroc" când vor avea bucureștenii apă caldă. Cum explică șeful Termoenergetica problema care afectează sute de mii de oameni

Data actualizării: Data publicării:
barbat inghetat la dus
Mai bine de jumătate dintre blocurile Capitalei nu au apă caldă din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor, dar și a unor avarii.. FOTO: Getty Images

Sute de mii de bucureșteni sunt obligați să facă dușuri reci mai bine de o săptămână. Sectoarele 2, 3 și o parte din sectorul 1 au rămas fără apă caldă până pe 11 august. Cel puțin. 

Elcen București, producătorul de apă caldă și agent termic, a anunțat că două termocentrale fost oprite din cauza unor defecțiuni, precum și pentru revizia anuală. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, precizează compania. 

Alte sute de imobile din Capitală nu primesc apă caldă din cauza avariilor și lucrărilor la rețea făcute de Termoenergetica.

Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, a declarat la Digi24 că 4000 de blocuri din sectoarele 2, 3 și o parte din sectorul 1 sunt afectate.

Întrebat cum s-a ajuns la această situație, Crețu a răspuns că "nu sunt neapărat defecțiuni."

"Cauza principală o cunoaștem, e vechimea sistemului, nu s-a investit în el.

Pe partea de rețea avem șantiere deschise pe care le-am tot comunicat. Trebuie făcute revizii și reparații, să pregătim sezonul de iarnă. S-a suprapus cu faptul că CET Sud, de la 1 august, a intrat în revizie. Urmează să fie pornit CET Progresul, s-a încercat ieri, dar a fost o problemă la o vană. Azi sperăm ca CET Progresul să reușească pornirea și gradual vom livra apă caldă către punctele termice din sectoarele 2 și 3.

Sunt anumite zone unde va dura mai mult, sunt șantiere deschise, care urmează să fie finalizate.

Avem avariile noastre, șantiere deschise în apropiere de CET Sud.

Pot spune că ține și de noroc (dacă bucureștenii vor avea apă caldă în 10 zile sau mai târziu – n.r.), nu putem ști unde mai pot apărea avarii. Lucrăm pe anumite tronsoane. Când le punem în funcțiune nu știm, nu știm dacă în zona adiacentă se va sparge ceva.

Suntem mobilizați, încercăm să finalizăm cât mai repede lucrările", a declarat Claudiu Crețu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri