Sari la conținut

Protest în Botoțani față de costul întreținerii

Protestatarii s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din municipiul Botoşani pentru a-şi spune nemulţumirile în faţa autorităţilor.

„Suntem obligaţi să plătim în plus pentru Termica pentru motivul că, spun dumnealor, acele conducte care aprovizionează pe cei 20-30 la sută care au mai rămas la sistemul de centralizare încălzire ar radia nişte căldură de care ne-am folosi noi,” a spus un protestatar. 

„Ni s-a solicitat că locatarii care au centrală de apartament să aibă izolat subsolul, să avem repartitor martor, să avem tot ce ne trebuie, să fie izolate ţevile în apartamente. Locatarii s-au conformat dar continuă să primim de la societatea Modern Calor să primim facturi pentru încălzit spaţiile comune,” a spus un alt protestatar. 

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că la calculul facturilor se adaugă și pierderile de pe reţea, asta chiar dacă au apometre individuale care înregistrează consumul fiecărui apartament:

„Ne pune și plătim nişte bani în plus care noi nu-i folosim, apă în plus lună de lună, metri întregi de apă la apartamente, faţă de ceea ce avem noi în contoarele care le folosim noi în casă, pentru ce mai avem conoarele astea?”

”Au considerat că ce este în plus consumat si nu apare la noi sa ne împartă pe toată scara în mod egal şi nu este corect. Este corect să plătesc cât am consumat.”

Primarul a stat de vorbă cu protestatarii cărora le-a promis că va face demersuri la Guvern pentru schimbarea legislaţiei astfel încât cheltuielile suplimentare să poată fi preluate de municipalitate.

„Am făcut toate demersurile prin parlamentari, proiectul nostru a ajuns în comisia juridică a Senatului, e vorba de o problemă care afectează aproape 10.000 de botoşănenei să lase la latitudinea autorităţii locale cum decide în aceste cazuri,” a declarat Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani. 

Oamenii plătesc pentru căldură facturi de pană la 600-700 de lei chiar dacă nu mai au contracte cu firma de distribuţie a agentului termic, iar pentru apa rece achită până la 30 de lei pe lună.