Regulament pentru asociațiile de proprietari pentru costuri reduse la căldură

Data publicării:
cet

La un an de când Dalkia Termo Iaşi se ocupă de încălzirea în sistem centralizat în Iaşi, asociaţiile de proprietari au primit un regulament care prevede clar drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi din relaţia locatar - administrator - furnizor de utilităţi. Administratorii asociaţiilor recunosc că au mai multe nemulţumiri legate de furnizarea agentului termic şi speră ca noul regulament să le rezolve.

La întâlnirea cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari a participat şi conducerea Dalkia, dar şi primarul Gheorghe Nichita. Împreună au dat asigurări că ieşenii branşaţi la sistemul centralizat vor plăti mai puţin decât cei care au centrale pe gaz. „Comparativ cu cei care au centrală individuală, la Dalkia Termo Iaşi căldura va fi mai ieftină cu 28%. În următorii ani tindem spre 66-70% grad de scădere a costurilor cu energia termică,” a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

Rămâne însă nerezolvată problema datoriilor istorice pe care Dalkia le are de recuperat de populație. „Suntem la dispoziţia acestor clienţi pentru a negocia condiţii de reeşalonare a datoriilor lor. În plus, se lucrează şi cu autorităţile locale pentru că, după cum spunea domnul primar, există subvenţii care fac ca facturile să fie mai uşor de plătit,” a spus Gilles Humbert, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Dalkia Termo Iaşi.

„Pe cei care sunt necăjiţi noi îi ajutăm cu ajutor social, există un sprijin şi la nivel guvernamental cu ajutor social, dar nu putem discuta de faptul că nu plătim un serviciu,” a mai spus primarul Gheorghe Nichita. 

În municipiul Iaşi sunt 37.000 de locuinţate branşate la sistemul centralizat de furnizarea energiei termice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri