Restructurări la Spitalul Județean din Vaslui

Data publicării:
paciente in pat cu spatele

Din cele peste 800 de paturi, câte sunt în total acum în Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui, zece la sută vor fi eliminate sau redirecţionate spre alte clinici. Principalele secții afectate de măsură sunt Oftalmologie, ORL, Pediatrie și Ginecologie. Pacienții, însă, nu sunt de acord cu măsura ce urmează să fie pusă în practică.

„Nu cred că este bine având în vedere că atunci când avem nevoie de o urgenţă trebuie să mergem la Policlinică. La Policlinică ne dă o reţetă şi atâta tot; aici, cu perfuzii, cu specialişti,” a spus o pacientă.

„Nu avem bani, nu suntem angajaţi, suntem casnici, n-avem unde să lucrăm, nu avem unde să ne ducem, nu avem bani. Unde să ne ducem la spital privat?!” 

Conducerea spitalului motivează că reducerea numărului de paturi a fost cauzată tocmai de lipsa de pacienți. Oamenii, spun reprezentanții unității medicale, preferă să meargă pentru tratament la clinici private şi nu la Ambulatoriului de specialitate din Vaslui, care nu a mai fost renovat de peste 40 de ani. 

„Mai mult decât atât, serviciile de laborator care existau, serviciile de radiologie s-au desfiinţat, în principal pentru că aparatura avea uzură morală foarte mare şi pentru aparatura de radiologie nu am mai primit aviz,” a explicat Liana Croitoru, directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui.

Doamna din imagine, de exemplu, spune clar că a venit la Ambulatoriul de stat doar pentru un control, nicidecum pentru tratament.

„Facem şi noi un control gratis şi cumpărăm tratamentul care trebuie. - Dacă ar trebui, eu ştiu, pentru ceva mai complicat? - Pentru ceva mai complicat, da, mergem la medic privat, pentru că tot timpul de când am fata mică, mergem la medic privat,” a explicat o pacientă. 

„Trebuie îmbunătăţiri că astea-s vechi. E mai bine la privat. - De ce? - Sunt alte condiţii: curăţenie, medicamente la timp,” este de părere un pacient.

Dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, angajații Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui se așteaptă şi la restructurări de personal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri