Sari la conținut

Saloane goale de sărbători. O parte dintre secțiile spitalelor se închid, până anul viitor, din lipsă de pacienți

400 de pacienți ai spitalului s-au externat deja sau urmează să se externeze în ziua de Ajun.

Carmen Cumpăt, manager Spitalul de Recuperare Iași: "rămân aproximativ 50 de pacienți în secțiile de Ortopedie-Traumatologie, la ORL și Neurologie. Noi restrângem la minim activitatea, au rămas doar medicii de gardă."

Iar situația este similară și la Spital CFR din Iași, acolo unde activitatea s-a redus la jumătate. Pentru că spitalul va trata doar urgențele, medicii au ales să intre în concendiu.

Mihai Glod, managerul Spitalului CFR Iași: "lucrăm cam cu 50 la sută din personal. Mulţi dintre ei trebuie să-şi ia concendiu de odihnă pentru a nu trece în anul următor cu zile de concediu, iar pentru noi e un beneficiu, putem să organizăm activitatea spitalului în restul intervalului fără sincope."

Celelalte cadre medicale asigură tratamentul și supravegherea bolnavilor în stare gravă, care nu au putut fi externați, dar şi pacienţilor care abia au ajuns în spital.

Pacienții vor putea primi vizite de Crăciun, iar masa va fi festivă. Pacienții care nu țin regim vor primi sarmale și cozonaci. Cele mai multe paturi goale vor rămâne în saloanele clinicilor de Oftalmologie, ORL, Recuperare Neuromotorie și Balneofizioterapie.