Se scumpește cazarea în căminele din Iași

Data publicării:
camin

Universitatea Alexandru Ioan Cuza are peste 5.000 de locuri în căminele studenţeşti, iar tarifele sunt cuprinse între 110 și 480 de lei. Anunțata scumpire a cazării a stârnit nemulțumirea studenților care consideră măsura nejustificată.

„Dacă este să plătim mai mult ar trebui să fie şi condiţii mai bune. Sunt cămine în care condiţiile nu sunt foarte bune...paturi vechi, saltele vechi, mobilier de 50 de ani”, a spus unul dintre studenții cazați în cămin.

Conducerea Universității și-a făcut deja planuri cu încasările suplimentare.

„Vom cere o majorare de 5-7% la sută a tarifelor de cazare. În căminul C11 vom schimba toate uşile care necesită investiţii. La fel, poate reuşim ca toate aleile să fie cu pavele şi sunt nişte cheltuieli”, a explicat Gheorghe Amarandei, administratorul campusului studenţesc.

Pe lângă tarifele de cazare, universitatea va modifica și taxele de studiu, și asta din cauza numărului tot mai mic de studenţi.

„Ne confruntăm cu un abandon universitar care a ajuns la 50%. Deci 50% dintre absolvenţii din România renunţă la studii”, a spus Brânduşa Lungu, reprezentant al studenţilor.

Decizia finală de majorare a tarifelor va fi luată de Senatul Universității „Al. I. Cuza” la începutul lunii septembrie.

CITEȘTE ȘI:

Monopost de Formula 1 construit de studenții de la Universitatea Tehnică din Iași

Studenții la Medicină din străinătate vin la Iași să învețe să opereze pe cord

Cum să-ți alegi facultatea: testezi viața de student pentru 10 zile

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri