Sari la conținut

Spitalul din Târgu Frumos ar putea fi redeschis

După trei ani în care a stat cu lacătul pe uşă, consilierii locali din Târgu Frumos au votat pentru redeschiderea spitalului. Pentru a funcţiona, spitalul trebuie însă renovat şi adus la standarde europene.

„Spitalul Municipal Paşcani este acreditat, este certificat şi nu trebuie să-l tragem în jos noi ca şi secţie externă. Urmează să facem proiectare, să vedem, să vină un evaluator, să vedem ce bani trebuie să investim acolo. Dar noi deja am renunţat la câteva investiţii pe care le aveam de făcut în oraşul Târgu Frumos în anul 2014 şi căutăm să ne înclinăm atenţia către spital,” a declarat Ionel Vatamanu, primarul din Târgu Frumos.

Dacă autoritățile locale vor găsi și banii necesari pentru redeschiderea spitalului 70.000 de oameni din împrejurimi nu vor mai fi nevoiţi să vină la Iaşi pentru a primi îngrijiri medicale.

„Îmi doresc din suflet, pentru că ceea ce a făcut Ministerul atunci pentru mine este o gaură neagră. N-am să înţeleg niciodată de ce pentru că infrastructura deja era modernizată, aparatură era, personal era,” a spus Adriana Gheorghică, fostul manager al spitalului. 

Spitalul poate asigura specialităţile: medicină internă, pediatrie, cardiologie, pneumologie, neurologie şi Compartimentul de Primire a Urgenţelor. Aici ar urma să lucreze 8 medici, 25 de asistente şi 25 de infirmiere.