Sari la conținut

SUCEAVA. Nouă milioane de euro pentru lucrări de mântuială la drumuri

 

Drumul județean 174 Vatra Dornei - Panaci a fost refăcut cu plăci de beton în perioada 2009 - 2011 printr-un proiect finanțat cu bani europeni. Deși nici n-a ieșit din garanție, șoseaua este acum aproape impracticabilă.

Andreea Negoiță, reporter Digi24: "La trei ani de la inaugurare plăcile de beton s-au măcinat pe foarte multe porțiuni, iar gropile apărute în asfalt îngreunează circulația rutieră. Șoferii se plâng că sunt nevoiți să cicule din groapă în groapă sau chiar pe contrasens."

Localnicii sperau că, odată cu modernizarea drumului, zona să devină atractivă pentru turişti, dar acum își văd planurile năruite. Mihaela Scripcariu, coordonator GAL Bazinul Dornelor: "Sunt turiști care ocolesc zona pentru că nu-și permit ca într-o călătorie de 2-3 zile în timpul anului să-și strice nu știu ce piesă."

Șoseaua este în garanție încă doi ani, dar firma care a încasat 9 milioane de euro pentru lucrările de modernizare se limitează doar să cârpească ce se poate.

Drumul aparține Consiliului Județean Suceava, dar reprezentanții instituției spun că responsabilitatea revine exclusiv firmei care s-a ocupat de modernizare. De sancțiuni pentru lucrările de proastă calitate nici nu se pune problema.