Sari la conținut

Tratament amânat cu lunile: Spitalul de Recuperare din Botoșani are sute de pacienți pe liste de așteptare

La spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe" din Botoșani este cea mai aglomerată perioadă a anului. Cu doar 220 de paturi, unitatea medicală nu reușește să facă față avalanșei de solicitări, așa că pacienții sunt trecuți pe liste de așteptare.

„Sunt 4-500 de pacienți care așteaptă în fiecare lună. Sunt programați pe lunile viitoare până în aprilie,” a explicat  Gabriela Vărzari, managerul Spitalului de Recuperare Botoșani. 

Cei aflați pe listele de așteptare sunt, în general, pacienți în vârstă cu probleme reumatice și ortopedice, care muncesc în agricultură. Oamenii spun că în restul anului nu își permit să stea în spital 10-12 zile cât durează internarea.

„Pacienții, în mare parte nu mai merg în stațiuni din diverse motive, finaciare, distanțe, vârsta, și atunci solicitarea către acest spital și mai ales de către persoanele din județ este foarte, foarte mare,” a spus Elena Enache, medic primar la Spitalul de Recuperare. 

Pe lângă cei aproximativ 500 de pacienți internați în fiecare lună, la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe" de la Botoșani vin zilnic peste 100 de persoane pentru tratamente de înfrumusețare și îngrijire.