Turismul la sat, noua ofertă turistică a Consiliului Judeţean Iaşi

Data publicării:
o 20vacanta 20la 20tara 20oferta 20turistica 20a 20cj 20iasi 20220313-56350

Miroslava, Aroneanu, Cotnari şi Tătăruşi. În aceste comune vor fi îndrumaţi să meargă turiştii care trec pe la standul Consiliului Judeţean. Vizitatorii sunt îndemnaţi să renunţe la destinaţiile exotice sau croaziere şi să se aventureze să plece în sate aflate chiar şi la 100 kilometri distanţă de muncipiul Iaşi. Turiştii sunt invitaţi să se relaxeze în pustietate pentru că în unele dintre aceste sate nu există semnal la telefon, drumuri asfaltate sau apă curentă. De asemenea, cei care ar merge în concediu în aceste locaţii ar trebui să se gândească la varianta campării cu cortul pentru că pensiuni sau hoteluri nu există.

Ca să ajungi la Miroslava, una dintre comunele promovate de Consiliul Judeţean Iaşi nu trebuie să parcurgi decât 7,5 kilometri. Este singurul lucru bun care vi se poate întâmpla în vacanţă. Pregătiţi-vă în bagaje cizme de cauciuc pentru că multe drumuri sunt din pământ, iar pe o ploaie, chiar şi obişnuită, noroiul ajunge până la genunchi. Nici măcar locuitorii nu reuşesc să-şi dea seama ce ar putea admira un turist la ei în sat.

Cât despre cazare, potenţialii turişti nu trebuie să piardă timpul cu rezervări la hoteluri sau pensiuni pentru că ele nu există în zonă. Însă locuitorii sunt ospitalieri.

În Iaşi sunt comune cu potenţiaal mare turistic. Un exemplu este Ruginoasa, unde puteţi vizita Palatul lui Alexandru Ioan Cuza pentru refacerea căruia statul a cheltuit 2,6 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri