Sari la conținut

Un nou protest la Siliștea-Pungești. O femeie a tras de gardul de protecție

Pe șantierul Chevron au mai rămas doar paznicii și câțiva câini aduși special pentru a-i pune pe fugă pe eventualii instruși. Cu toate acestea, autotitățile nu au ridicat restricțiile pe raza comunei Pungești. Locuitorii nu au voie să tranziteze drumul care trece prin fața șantierului în grup mai mare de 5 persoane. ”Nu credem că s-a terminat, cred că le mută în altă parte, doar aşa, ca să deruteze lumea. Cred că vor reveni,” și-a exprimat părerea un protestatar.

”Cum să nu ne deranjeze dacă pământul va ajunge să fie deşert şi nu va mai fi apă, nu va mai fi mâncare, nu va mai fi nimic,” a spus altă personă care a participat la protest.

George Epurescu, preşedintele Asociaţiei „România fără ei”: ”Le-am transmis faptul că este foarte important ca Chevron să nu mai pună mâna pe alt teren, aici, în judeţul Vaslui, pentru că primul lucru este ca ei să nu aibă cum să îşi monteze aceste sonde. În paralel, vrem să ajungem la acea dezbatere pe care toată lumea o invocă şi care nu mai apare.”

Compania Chevron a anunţat pe 7 iulie că lucrările de explorare a gazelor de şist au luat sfârşit. După două luni de foraj la adâncimi de aproximativ 3.000 de metri, au fost luate probe care vor fi analizate în laboratoare speciale, pentru a vedea dacă există sau nu gaze de șist la Pungești.