Un preot din Iași a înființat o bibliotecă în curtea bisericii pe care o păstorește

Data publicării:
biblioteca

În biblioteca parohiei s-au strâns cărți pentru toate gusturile. Unele volume au fost cumpărate chiar de preot, celelalte au fost primite din donații. Credincioșii pot împrumuta romane de dragoste, polițiste, cărți de specialitate, manuale sau cărți pentru copii. Desigur, şi cărţi religioase.

„Am găsit o carte când Iisus umbla pe pământ și acum doresc să o răsfoiesc puțin să văd dacă o împrumut. Am înțeles că ar fi o zonă și de cultură generală, nu numai literatură religioasă”, a spus o enoriașă.

Oamenilor le este astfel mai ușor să împrumute cărți din curtea bisericii, decât să meargă la o altă bibliotecă.

„Găsim și cărți pe care nu le avem în biblioteca personală și, de regulă, o carte împrumutată e citită mai repede decât una din biblioteca personală”, a spus o persoană.

„Chemarea istoriei e o carte pe care n-am găsit-o nicăieri. Nu am venit după ea, dar mi s-a părut interesantă”, a spus o altă persoană.

„M-am bucurat tare mult că acest lucru a avut un ecou frumos în inimile credincioșilor și mulți dintre creștinii noștri au transformat această sală de lectură, această bibliotecă, într-un mijloc de a-și împărtăși reciproc din bucuriile lecturii”, a spus Mihai Mărgineanu, paroh al Bisericii Toma Cozma.

Biblioteca funcționează o singură zi pe săptămână. De administrarea locului se ocupă mai mulți studenți care s-au oferit să facă voluntariat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri