Viața la sat, de două ori mai ieftină. Într-o comună sunt mai multe case noi decât în toate orașele din Iași

Data publicării:
casute miroslava

Gabriel Munteanu este unul dintre cei care a dat viaţa la bloc, de la oraş, pe cea de la ţară. S-a mutat într-o casă nouă în comuna Miroslava atras de costurile mici ale construcţiei. În plus ajunge în oraș cu mașina într-un sfert de oră.

"La casă e cu totul altceva, mai ales dacă ai copil este mult mai bine, aer, stai în curte, vecinii nu te deranjează. E mai ieftin aici. Undeva la 60.000-65.000 poţi să iei o casă cu 500 metri de teren şi să faci ce vrei pe acolo," spune bărbatul. 

La fel ca el au procedat sute de oameni atraşi de avantajele unei vieţi tihnite la casă. Numai anul trecut în Miroslava s-au finalizat 375 de case, în condițiile în care în municipiul Iași au fost cu 60 de astfel de construcții mai puțin.

"E linişte, ai grădină, poţi să pui un copăcel, ai o umbră, o terasă, îţi faci frumos, nu te deranjează nimeni, nu e zgomot, maşini, absolut nimic, e foarte bine. La oraş stăteam în bloc, urca vecinul, se bătea celălalt la subsol, ţipa celălalt de sus, izbea uşa la lift, nu mergea liftul," spune Viorel Şoroagă, propietar locuinţă.

Boom-ul imobiliar a început în 2004 în comuna Miroslava şi de la an la an numărul de construcţii a tot crescut. În continuare mai sunt 3200 de hectare de teren în intravilan pe care se poate construi.

Dan Niţă, primarul comunei Miroslava: "în anul 2013 s-au eliberat 697 de autorizaţii de cosntruire, în 2014, 711, iar în 2015 numai până la data aceasta sunt 773, probabil că se vor duce în 800 de autorizări. Din 2007 şi până acum populaţia s-a triplat în comuna Miroslava. După previziunile noastre, în următorii 5 ani populaţia Miroslavei va ajunge la 35.000-40.000 de locuitori."

Populația din Miroslava reprezintă 5% din totalul locuitorilor din municipiul Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri