Voluntarii i-au scăpat pe ieșeni de aparatura veche

Data publicării:
deseuri1

Zeci de persoane au apelat la voluntari pentru a veni să colecteze electrocasnicele vechi, unele dintre ele, și de peste 20 de ani. „Majoritatea comenzilor sunt pentru aparatele de mari dimensiuni, gen frigidere, maşini de spălat şi chiar televizoare pentru că sunt grele, voluminoase şi majoritatea care doresc să scape de ele sunt oameni pensionari, în vârstă, care nu pot să le aducă la punctele provizorii de colectare,” a explicat Simona Ghiga, reprezentantul Asociaţiei Române pentru Reciclare.

Și la centrele de colectare amplasate în oraș a fost aglomerație: „Telefoane, pickup-uri, fier de călcat, ce am avut prin casă. Le adunăm de ani de zile şi decât să le aruncăm la gunoi cred că e minunat dacă cineva le colectează şi le reciclează,” a spus un domn. 

La colectarea de electrocasnice au participat și elevii Scolii Veronica Micle. Copii au bătut din poartă în poartă la casele din zona Bucium și în doar câteva ore au strâns zeci de aparate vechi. „Noi am strâns monitoare, tastaturi, aspiratoare, televizoare multe, radiouri, multe,” a spus un elev voluntar.

Toți cei care au renunțat la aparatura veche prin intermediul acestei campanii s-au înscris și la o tombolă a cărei câștigători vor fi premiați cu electrocasnice noi. Următoarea acțiune de acest gen va fi organizată în Iași în primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri