Sari la conținut

Zeci de permise de conducere reţinute în doar câteva ore de poliţiştii din Iaşi

Au fost aplicate în total 271 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 58.000 lei, după cum urmează:
- nerespectarea reguli trecere nivel cale ferată – 14
- depăşire – 5
- nepurtare centură – 43
- folosire telefon mobil – 31
- lipsă acte – 18
- alte abateri la regimul rutier – 122

Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere (pentru nerespectarea roşu CFR – 12, depăşire – 5, prioritate pietoni – 1, viteză – 4, alcool – 1, nerespectare dispoziţii poliţist rutier – 1), precum și 4 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunii a fost constatată și o infracțiune.

Exemple:
- A. Marian, de 27 ani, din Târgu Frumos, conducea un autovehicul pe DN 28 dinspre Podu Iloaiei spre Iaşi, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din localitatea Podu Iloaiei nu a respectat semnalele acustice si luminoase, continuându-şi deplasarea. Acesta a fost sancţionat cu amenda de 945 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 zile;
- P. Alexandru, de 28 ani, din Iasi a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Sergent Grigore Ioan din Iași, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la BJATM nu a respectat semnalele acustice si luminoase ale semibarierelor aflate în coborâre. Acesta a fost sancţionat cu amenda de 945 lei, iar ca măsură complementară s-a procedat la reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Iaşi.