10 case în cinci zile

Data publicării:
stire - habitat beius
Sutele de voluntari au început luni munca pentru care se pregătesc de un an și jumătate. Elevii de la Școala Wesley din Irlanda au strâns singuri banii din care se construiesc acum casele. 
„În această săptămână găzduim cel mai mare eveniment de voluntariat de construire de locuințe din Europa, când 250 de elevi și profesori de la o școală din Irlanda, de la Școala Wesley, se află la Beiuș și lucrează la ridicarea acestor case", spune Emil Popa, director de programe în cadrul Habitat Beiuș. 
„Au curățat cartiere, au mutat materiale de construcții, au tăiat iarba, și-au vândut din lucruri. Unii dintre ei și-au vândut tot ce au avut, hainele, colecțiile de CD-uri, jocurile, telefoanele mobile ca să strângă bani să vină", explică Nigel Mackey, coordonatorul voluntarilor din Irlanda.
Chiar dacă au plătit pentru a veni să muncească, elevii irlandezi sunt încântaţi de atmosfera de pe şantier. 
Una dintre beneficiarele acestui proiect este Mihaela Nemeș, o profesoară care în 2004 a adoptat o fetiţă abandonată. Femeia spune că salariul modest de profesor nu i-ar fi permis niciodată să viseze măcar la o casă. 
„Îmi cresc singură copilul și nu am posibilitatea să îmi cumpăr o casă și stăm în chirie. E foarte greu pentru mine dintr-un salariu de profesor", spune Mihaela Nemeș.
Terenul pe care sunt construite aceste case a fost pus la dispoziție de primăria oraşului Beiuș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri