16 migranţi, prinşi în cadrul unei operaţiuni comune româno-maghiară

Data actualizării: Data publicării:
transfugi

16 cetăţeni din Siria, Egipt, Algeria şi Insulele Comore au fost prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal din România în Ungaria. Toţi sunt solicitanți de azil în ţara noastră şi voiau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. Prinderea lor s-a făcut în cadrul unei operaţiuni comune a poliţiştilor de frontieră bihoreni şi a grănicerilor maghiari.

Grupul celor 16 migranţi a fost prins miercuri seara, în jurul orei 23.

Asiaticiiau fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Autorităţile au stabilit că e vorba despre cetăţeni din Siria, Egipt, Algeria şi Insulele Comore.

Din grup făceau parte 11 adulţi - şase bărbaţi şi cinci femei - cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani şi cinci copii între 3 şi 10 ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în România.

„Adulţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schenghen”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră români îi investighează pe migranţi sub acuzaţia de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat de trei sau mai multe persoane împreună.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri