2014, anul şantierelor în Oradea. Valoarea lucrărilor ajunge la aproape 100 de milioane de euro

Data publicării:
santiere Oradea 070114

Printre marile investiţii ce vor demara în această primăvară în Oradea se numără reabilitarea pieţei centrale a oraşului care se va schimba complet la faţă. Asta înseamnă trafic deviat şi multă bătăie de cap pentru şoferi.

În Piaţa Unirii vor fi făcute lucrări de peste 4 milioane de euro, iar deranjul va fi pe măsură, pentru că lucrările vor trebui finalizate până la sfârşitul acestui an.

Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea: "Se va lucra pe tronsoane, vom încerca să nu deranjăm foarte mult, însă cu siguranţă traficul rutier va fi afectat în toată perioada lucrărilor."

"Va fi aglomerat mai ales în centrul civic, acolo e problema cea mai gravă, în centrul civic se circulă greu."

"Vă daţi seama dacă blochează centrul... Ţin minte că acum câţiva ani când s-a închis podul în Ioşia, era teroare în oraş. "

Se înlocuiesc şi magistralele de apă caldă

O altă mare investiţie va fi înlocuirea a două magistrale de apă caldă vechi de 40 de ani care traversează oraşul şi pe care se înregistrează pierderi mai mari de 40 de procente.

Şantierul va afecta şi bulevardul Dacia pentru că pe aici trece una dintre cele două magistrale care urmează să fie înlocuite. Este vorba despre o investiţie de peste 11 milioane de euro, iar şantierul se va extinde pe cel puţin zece străzi.

Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională: "17 kilometri de reţea înseamnă destul de mult, înseamnă că oraşul va deveni un şantier. La aceşti 17 kilometri s-ar putea să se mai adauge încă pe atât în cazul în care reuşim să obţinem diferenţa de finanţare de la minister."

Drum expres de 15 milioane de euro

O altă provocare pentru administraţia locală dar şi pentru şoferi va fi drumul expres care va străbate toată strada Ecaterina Teodoroiu. Vor fi făcute aici lucrări în valoare de 15 milioane de euro, iar această şosea va prelua mare parte din traficul de pe bulevardul Magheru, foarte aglomerat la orele de vârf.

Tot în acest an va intra în renovare și piața Rogerius, iar ștrandul municipal se va transforma într-un aquapark unde vor fi investiţe aproape 20 de milioane de euro.

Toate aceste investiții vor fi făcute din fonduri europene iar pe listă mai apar trei pasaje supraterane care vor urmează să fie construite pe șoseaua de centură a orașului.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri