226 de tone de sare și 4500 de litri de clorură de calciu, împrăștiate dimineață prin Oradea

Data actualizării: Data publicării:
deszapezire
foto: Primăria Oradea

Ninsoarea abundentă de marți dimineața a scos pe străzile din Oradea 22 de utilaje ale firmei de deszăpezire. Începând cu ora 5, muncitorii au intervenit pe arterele principale, pe străzile asfaltate, la intrările în oraș și pe căile mijloacelor de transport în comun.

deszapezire
foto: Primăria Oradea

Pentru că nu s-a depus foarte multă zăpadă, nu a fost nevoie decât de împrăștiere de material antiderapant. În total, au fost folosite 226 de tone de sare, 4500 de litri de clorură de calciu pentru zona pietonală și zona centrală și 2500 de kilograme de clorură de magneziu – fulgi pentru Piața Unirii și Podul Ferdinand.

”Urmează să acționăm și pe străzile neasfaltate din municipiu, iar dacă ninsorile vor continua abundent, vom reveni din nou pe arterele principale. Totodată, vom rămâne mobilizați până mâine dimineață, prognoza meteo arătând că ninsorile vor continua până atunci”, a transmis, printr-un comunicat de presă al administrației locale, Florin Gontariu, director general tehnic-investiții în cadrul firmei de salubritate a orașului.

La întreaga intervenție au participat 50 de șoferi și 126 de muncitori care au curățat manual zăpada din zona căilor de acces, a trecerilor de pietoni și a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

În Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de străzi din oraș. Urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Edilii le amintesc orădenilor că au obligația să curețe trotuarele din dreptul clădirilor în care locuiesc ori muncesc. Nerespectarea acestei obligații poate fi sancționată cu amenzi cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri