25 de copii din Oradea au fost blocaţi pe un aeroport din Londra. Au ajuns luni seara acasă

Data publicării:
copii blocati aeroport stansted (3)

A fost haos în weekend pe mai multe aeroporturi din Londra! Din cauza furtunilor, multe zboruri au fost anulate, iar pasagerii au petrecut şi până la 24 de ore blocaţi. A fost şi cazul unui grup de 25 de copii din Oradea care au stat de vineri, de la ora 14, ora Angliei, pe Stansted, în speranţa că vor reuşi să se îmbarce într-un zbor spre casă. Până la urmă, Universitatea Cambridge, unde au fost în cadrul unui program, le-a asigurat cazarea şi un autocar pentru drumul spre casă.

Cei 25 de copii români au ajuns în aeroportul Stansted la ora 14 şi ar fi trebuit să plece cu zborul spre Budapesta la ora 18, ora Angliei. După câteva ore de stat în avion au fost daţi jos fără nicio explicaţie, iar profesoara de engleză cu care erau a stat peste 10 ore la ghişeul de informaţii, pentru a găsi o soluţie. Ryanair nu le-a oferit-o însă.

"Ne-am mobilizat să căutăm transport pentru copii pentru că nu putem să îi lăsăm să stea pe jos ca oamenii străzii. Informaţia pe care noi am primit-o asta este: nu îi pot ajuta cu nimic", a explicat la Digi24 mama unei eleve.

După intervenţia Ambasadei României la Londra, copiii au primit vouchere de mâncare, iar Cambridge, universitatea la care au fost pentru un program educaţional, le-a asigurat cazarea pentru la noapte şi le-a pus la dispoziţie un autocar cu care vor veni duminică acasă.

"Deci vreau să îmi văd copilul acasă, după aia, vom lua deciziile care se vor lua. Nu ştiu ce se va hotărî", a spus mama elevei.

Între timp, a venit şi reacţia purtătorului de cuvânt al companiei aeriene Ryanair, care spune că „toți pasagerii ale căror curse au fost anulate de pe aeroportul din Stansted au fost informați în legătură cu opțiunile lor, respectiv să le fie rambursați banii sau să ceară să fie reprogramaţi pentru următorul zbor disponibil".

Nemulţumirile pasagerilor stau însă mărturie pe site-urile de socializare, pline de filmuleţe şi fotografii în care se arată haosul creat.

"Este miezul nopţii şi zborul meu tocmai a fost anulat, după ce am aşteptat în aeroport circa şase ore. Trebuia să plecăm la 7 seara şi acum este miezul nopţii. Ne-am urcat în avion şi apoi ne-au dat jos. Aceasta este linia de aşteptare la ghişeul de informaţii al Ryanair. Şi este interminabilă. Şi asta este. Am rămas fără zbor, nu există un înlocuitor, toate locurile în cursele de mâine sunt ocupate, la fel şi pentru poimâine", spunea, într-un video pe Twitter, un pasager.

Cozile se explică prin faptul că mai multe zboruri nu au mai decolat de pe acest aeroport din Londra.

„Oficialii de la Aeroportul din Stansted spun că 14 zboruri Ryanair au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice din Europa şi a consecinţelor negative generate de restricţiile de zbor de ieri de pe aeroportul din Essex tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile."

Aglomeraţie nu a fost doar în aeroport, ci şi la hotelurile din zonă, unde oamenii care nu au găsit o cameră au dormit pe canapelele din recepţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri