70.000 de spectatori într-o stagiune

Data publicării:
stagiune
În fața unei săli pline, actorii teatrului maghiar au prezentat spectacolul My Fair Lady, după care au fost decernate premiile stagiunii. Premiul pentru întreaga carieră - 51 de ani petrecuți pe scena orădeană, i-a fost acordat actriței Ida Batho.
 
Cel mai popular actor al trupei de teatru s-a dovedit Balazs Varga. Pe lângă premiul publicului, artistul a primit și diploma pentru cel mai bun actor sub 35 de ani.
 
În prima stagiune în care a funcţionat ca o instituţie independentă, teatrul maghiar Szigligeti a reușit să atragă 63 de mii de spectatori. Piesele celei de-a doua stagiuni au fost urmărite de un număr mult mai mare, de peste 70 de mii de persoane. 
 
"Am reușit și eram foarte uimiți având în vedere că am depășit numărul pe care ni l-am propus. Și această uimire a noastră este datorită faptului că nu ne-am așteptat", spune Katalin Czvikker, managerul teatrului maghiar Szigligeti
 
"Eu cred că această stagiune a fost în primul rând un liant important între prima stagiune în care am formulat dorința de a reforma teatrul orădean, și a treia stagiune care vrea să continue această tendință", este de părere Istvan Szabo, directorul artistic al trupei Szigligeti
 
Teatrul maghiar din Oradea se pregătește acum pentru festivalurile care vor avea loc în această vară.
   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri