Accident simulat în scop pedagogic la un liceu din Oradea

Data publicării:
BETA accident

Sute de elevi ai colegiului orădean Mihai Eminescu au asistat la o lecție practică despre felul în care se desfășoară manevrele de resuscitare precum și investigațiile poliției în cazul unui accident

Dr. Simona Căprar, medic la Ambulanţa Bihor: "Am venit să le arătăm în cazul unor accidente rutiere, dacă ajung la fața locului ce trebuie să facă pentru a ajuta victimele și a fi în siguranșă până ajung echipajele de ambulanță."

Elevii au înţeles repede mesajul: "Când văd un accident sun la 112, serviciul de Ambulanță!"

"Considerăm că partea practică este mult mai elocventă pentru ce se poate întâmpla în cazul unui accident în condițiile în care elevii noștri, cei din clasele a XI-a și a XII-a au sau vor avea carnet de șofer", spune Cristina Marian, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu Oradea. 

Poliţiştii recunosc că au încercat să le transmită elevilor sentimentele pe care le au martorii unui accident. 

Comisar-şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor: "Pentru că atunci când ești la fața locului și când vezi o mașină făcută zob și vezi victimele al fața locului atunci îți dai seama cât de periculos este să nu se respecte regulile de circulație."

Acțiunea a fost organizată de ziua mondială a comemorării victimelor accidentelor rutiere. În fiecare an 2500 de români își pierd viața în evenimente petrecute pe drumurile țării. Cele mai multe accidente sunt provocate de viteza excesivă, neacordarea de prioritate și de indisciplina pietonilor.

reporter: Bogdan Costea
operator: Monica Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri