Sari la conținut

Acuzată de infracțiuni electorale, președinta Partidului Verde Bihor a fost trimisă în judecată

 

Faptele de care este acuzată Mihaela Bodonea s-au petrecut în luna mai 2014, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Potrivit anchetatorilor, șefa „verzilor" bihoreni a cerut de la reprezentantul alt partid 11 mii de euro, ca să-i cedeze acestuia 50% din numărul total al secțiilor de votare din județul Bihor, care i-au revenit partidului ei în urma unor înțelegeri cu formațiunea căreia i s-au cuvenit locurile în urma tragerii la sorti.

„În prealabil, martorul denunțător a purtat mai multe discuții pe această temă cu reprezentanții unei alte formațiuni politice, care i-au comunicat că toate locurile alocate lor în comisiile secțiilor de votare, fuseseră distribuite, în urma unei înțelegeri, partidului din care făcea parte inculpata Bodonea Mihaela Florentina", susțin procurorii într-un comunicat emis de DNA.

Negocierile dintre Bodonea și reprezentantul celuilalt partid au dus la o înțelegere potrivit căreia acesta din urmă urma să primească 50 de locuri în schimbul a 100 lei/loc, în comisiile secțiilor de votare. Mihaela Bodonea a acceptat și o ofertă de 150 de lei pentru un loc ca să cedeze toate cele 651 de locuri. Femeia a fost prinsă în flagrant delict pe 17 mai, când primea 6500 de euro, pentru 192 de locuri.

Mihaela Bodonea a fost reținută și apoi arestată. Ea va fi judecată de magistrații Tribunalului Bihor.

Pe durata anchetei, ea a fost suspendată din funcția de conducere din Partidul Verde.

Comunicatul DNA referitor la trimiterea în judecată a Mihaelei Bodonea poate fi citit pe pagina instituției. 

editor web: Adrian Laboș