Al treilea deces din cauza gripei, în Bihor. O femeie de 43 de ani a murit la Spitalul Județean

Data actualizării: Data publicării:
gripa2

O femeie de 43 de ani, din Salonta, a murit la Spitalul Judeţean din Oradea, din cauza gripei, relatează Bihoreanul. Este cea de-a treia victimă a gripei în Bihor, în acest sezon şi a 190-a în ţară.

Femeia a fost internată în spitalul din Salonta la jumătatea lunii martie. Potrivit medicilor, pacienta suferea de anemie severă, iar pe 20 martie a fost transferată la Spitalul Județean din Oradea.

Decesul a fost confirmat, în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, după ce femeia fusese spitalizată încă de la jumătatea lunii trecute.

"La Oradea i-au fost recoltate probe deoarece avea simptome de gripă. Confirmarea gripei a venit pe 22 martie, când s-a confirmat că avea virus de tip AH1N1", a declarat, pentru Bihoreanul, dr. Daniela Rahotă, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor.

Femeia era într-o stare foarte gravă și nu era vaccinată, a confirmat șefa DSP Bihor. Moartea ei a fost confirmată în cursul zilei de sâmbătă de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit Bihoreanul, în Spitalul Judeţean din Oradea mai este internată, în stare foarte gravă, o femeie de 47 de ani cu gripă. În acest sezon, în Bihor au fost confirmate 31 de cazuri de gripă și au fost confirmate trei decese pe fondul acestei boli.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri