Aleargă pentru donații! La Oradea City Running Day pot fi donaţi bani pentru copiii cu dizabilităţi

Data publicării:
city running day -1

Organizatorii semimaratonului și-au propus în acest an nu doar să le insufle participanților ideea unui stil de viață sănătos, ci să îi învețe și ce înseamnă responsabilitatea socială.

"Până în data de 31 august participanții vor putea dona pentru centrul Respiro Piticot - este un centru dezvoltat pentru copiii cu dizabilități- iar prietenii lor din cercul lui, a unui participant pot să strângă fonduri", explică Dorel Puchianu, fundraising specialist.

Alergătorul care adună cei mai mulţi bani va primi Cupa Respiro. Toate fondurile vor fi direcționate către dezvoltarea Centrului Respiro Piticot, singurul de acest tip din nord-vestul României.

"Sportul e foarte important pentru fiecare persoană șI, dacă se face o promoție pentru el, pentru o cauză nobilă, e foarte bine."

"Ca să alergăm cu prietenii ar fi o idee foarte bună."

Evenimentul se va desfășura în centrul istoric al Oradei, iar concurenţii se vor întrece în cinci probe: individual pe distanţele de 5, 10 şi 21 de kilometri ștafeta firmelor şi alergarea copiilor. Peste 300 de concurenţi din şapte ţări europene s-au înscris deja.

"Din experiențele de anii trecuți, după 20 august începe valul mare de înscriere; sportivii tot timpul așteaptă până în ultima clipă că, dacă se accidentează în timpul pregătirii, să nu cumva să fie înscriși și să nu poată să vină", spune Jozsef Deme, organizatorul acțiunii.

Înscrierile se fac online, pe pagina oficială a evenimentului, până pe 17 septembrie sau la fața locului, în 19 și 20 septembrie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri