Sari la conținut

Alertă în Oradea | Poliţiştii îl caută pe suspectul care a ucis o femeie şi a rănit un bărbat

Poliţiştii din Oradea sunt în alertă maximă, după ce un bărbat care a împuşcat două persoane pe o stradă din oraş este de negăsit. Individul, un localnic de 38 de ani, este principalul suspect în rănirea gravă a unui bărbat de 42 de ani şi în răpirea şi uciderea unei tinere de 25 de ani. Cadavrul acesteia a fost găsit mai târziu într-o maşină abandonată lângă oraş, în apropiere de Sântion.

Potrivit anchetatorilor, incidentul s-a petrecut în cartierul Ioşia, pe Strada Barcăului. Se pare că totul ar fi pornit de la o femeie. Martorii susțin că agresorul ar fi aşteptat-o pe aceasta cu un buchet de flori în faţa blocului în care locuia. În momentul în care a văzut-o cu un alt bărbat ar fi izbucnit un scandal, a scos un pistol şi a tras mai multe focuri de armă.

Însoţitorul femeii a fost împușcat în omoplatul stâng, a fost preluat de un echipaj de urgență și transportat la spital. Pacientul se afla în stare stabilă şi a fost operat de medici pentru a-i scoate glonțul din corp.

Agresorul a urcat-o pe femeie cu forţa într-un autoturism şi a fugit de la faţa locului. Cadavrul tinerei a fost găsit mai târziu într-o maşină abandonată. Se pare că a fost împuşcată în cap de individul care a răpit-o.

„La fața locului s-a deplasat o echipă complexă formată din procurori criminaliști și lucrători din Poliție. Se cercetează locul faptei și se acționează pe mai multe planuri în vederea identificării autorului”, a declarat în cursul după-amiezii Maria Cotrău, purtător de cuvânt al Parchetului Bihor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, bărbatul bănuit că ar fi fost implicat în uciderea tinerei şi în rănirea gravă a unui alt bărbat a fost identificat şi se numeşte Adrian Hladii, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Oradea. Bărbatul are 1,73 m înălţime, constituţie robustă, păr negru, ochi căprui şi nu se cunosc detalii despre îmbrăcămintea pe care o poartă.

Hladii AdrianAdrian Hladii/ foto Poliţia Bihor

"Poliţiştii bihoreni desfăşoară ample operaţiuni de căutare a sa. Acesta a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, poliţiştii bihoreni au luat legătura cu colegii din toate judeţele învecinate şi cu omologii din Ungaria, au fost instalate filtre în trafic, se efectuază scotociri, la operaţiunile desfăşurate pentru prinderea sa participând şi echipe de poliţişti însoţite de câini de urmă. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112!”, se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, în acest caz se fac ample cercetări şi investigaţii de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Reporteri: Claudiu Mihuţ, Anca Deac
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş