Angajaţii de la "Ridicări", acuzaţi de un orădean că i-au luat abuziv maşina

Data publicării:
BETA parcare ilegal om dizabilitati

Ştefan Matthews are dublă cetăţenie, română şi americană, şi în acest an a revenit în ţară împreună cu soţia sa. Bărbatul suferă de un handicap la picior, fapt confirmat printr-un document emis de autorităţile din Statele Unite. Pe el s-a bazat în momentul în care, în urmă cu câteva zile, a oprit pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi, dintr-o parcare din oraş. Când cei doi soţi s-au întors de la cumpărături, au avut parte de o surpriză. Neplăcută.

"Am constatat că maşina este total dispărută, nu e acolo şi m-am şocat", îşi aminteşte Georgiana Tuca, soţia lui Ştefan Matthews.

Cei doi soţi au cerut explicaţii angajaţilor de la serviciul de parcări, care le-au spus că maşina staţiona ilegal. Asta chiar dacă proprietarul autoturismului plătise şi un tichet, fără să ştie că staţionarea este gratuită.

"Am explicat că acel talon pe care îl avem e pentru handicap şi că soţul meu e cu handicap", spune Georgiana Tuca.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, Anca Sas, susţine că "fiind o legitimaţie emisă în altă ţară, i s-a cerut să aducă documente doveditoare care ateste că aceasta ar fi valabilă, însă cetăţeanul a refuzat."

Reclamantul vrea să dea în judecată Primăria Oradea

"Nemulţumirea mea este că nu există nici o informaţie că dacă ai un card de invalid din altă ţară nu e valabil şi trebuie să faci documente valabile în România", susţine Ştefan Mattews. Acesta a cerut să-i fie eliberat un proces verbal ca să dea în judecată primăria. Răspunsul l-a dezarmat: "Au zis că ei nu fac că nu e în atribuţia lor să facă un proces verbal."

Autorităţile locale spun că au emis o notă de constatare şi i-au cerut reclamantului să le comunice datele personale pentru a întocmi procesul verbal, dar au fost refuzate.

Cei doi soţi sunt decişi să dea în judecată primăria pentru abuz. Nu este pentru prima dată când autorităţile orădene sunt acuzate de ridicarea abuzivă a unor maşini. În urmă cu două săptămâni, un bărbat a acuzat reprezentanţii primăriei că i-au luat autoturismul chiar din faţa casei. 

Afacerea ridicărilor de maşini din Oradea este una profitabilă: pentru fiecare operaţiune de acest gen este percepută o taxă de 300 de lei. Anul acesta au fost ridicate din oraş 2.200 de maşini.

reporter: Bogdan Costea
operatori: Gabor Szilagyi, Darius Pop
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri