ANRM și firma East West Petroleum Corporation: „În perimetrul Băile Felix sunt căutate gaze naturale, nu gaze de șist!"

Data publicării:
BETA raspuns gaze sist

Răspunsul Agenției Naţionale pentru Resurse Minerale a venit la scurt timp după ce, la începutul acestei săptămâni, s-au făcut speculații cu privire la resursele pe care ar urma să le extragă compania East West Petroleum Corporation din Câmpia Panonică. Reacția a venit în urma publicării în Monitorul Oficial al acordului dintre Agenție și firma canadiană.

„Vă comunicăm faptul că obiectul acestora (n.r. East West Petroleum Corporation) vizează executarea de operaţiuni petroliere în vederea explorării-dezvoltării-exploatării gazelor naturale şi ţiţeiului. În aceste acorduri nu sunt cuprinse activităţi referitoare la gazele de şist", se arată în declarația ANRM către Digi24 Timișoara.

De asemenea, firma canadiană East West Petroleum Corporation a comunicat pe site-ul oficial că nu vizează exploatarea formațiunilor de șist.

"NIS (Naftna Industrija Srbije) și Compania (East West Petroleum Corporation - n.n.) au în vedere depozite convenționale, folosind tehnologii convenționale, fără a avea în vedere formațiuni de șist. "

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri