Aproape 100 de copii au participat la Crosul supereroilor, în Cetatea din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
N16_CROS_CETATE-BETA_200818

Supereroii au invadat, la propriu, Cetatea din Oradea! Zeci de copii s-au costumat în eroul preferat ori într-un personaj de poveste şi au alergat la prima ediție a Crosului Cetății. Concursul a avut şi o cauză nobilă - banii adunați din donații vor ajunge la secția de oncologie pediatrică a Spitalului Municipal din Oradea.

Aproape 100 de copii au luat startul la proba Super Hero Run din cadrul Crosului Cetãții Oradea. Costumatã în Albã ca Zãpada, Maria Suciu a venit, însoțitã de pãrinți, tocmai din Cluj-Napoca pentru a alerga pe distanța de 500 de metri.

"- Îmi place foarte mult povestea ei și de pitici.
- Care crezi că este secretul eroinei tale ca să câștige?
- Să alerge repede", spune fetiţa.

În Cetatea din Oradea au alergat personaje precum Batman şi Superman, dar şi prințese eroine. Cei mici s-au bazat pe eroii lor preferați ca sã-i ajute sã termine cursa într-un timp cât mai bun.

"Eu m-am costumat în Lego Ninjago. Mie îmi place foarte mult să fug ca și eroului meu și amândurora ne place să fugim, de aceea am decis să-mi iau acest supererou", spune Damian Panaite, concurent.

"- În Batman.
- E eroul tău preferat?
- Da.
- E singurul sau ai și alții și astăzi l-ai preferat pe Batman?
- Mai am și alții", spune un băieţel.

"- Cine ești tu astăzi?
- Roberta.
- Din ce poveste?
- Prințesa.
- Crezi că o să-ți aducă noroc personajul pe care l-ai ales astăzi?
- Cred că da.
- Ești pregătită să alergi?
- Da, foarte", este convinsă o fetiţă.

Crosul Cetãții a avut loc pentru prima datã în Oradea şi a fost dedicat amatorilor. Competiția a avut și douã probe pentru adulți, de 3,3 km, respectiv 10 km. Organizatorii și-au propus sã promoveze atât sportul, cât și unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș. În plus, proba celor mici a avut şi un scop caritabil.

"Supereroii salvează vieți, datorită acestui fapt am veni cu inițiativa de a face un Super Hero Run. Nu am perceput o taxă pentru înscrierea copiilor, în schimb i-am îndrumat pe părinți să doneze în acest scop", a precizat Istvan Szokolszky, organizatorul Crosului Cetăţii.

Toþi participanţii, indiferent de vârstã, au primit medalii de participare și cupe.

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri