Asociaţii premiate pentru ecologism. 20 de asociaţii de proprietari din Oradea au primit premii de la Primărie

Data publicării:
premii asociatii

20 de asociaţii de proprietari din Oradea au fost felicitate de administraţia locală pentru că adună gunoaiele separat şi au grijă de spaţiul verde din jurul blocurilor. Drept răsplată au primit diplome şi unelte de grădinărit din partea firmei care administrează groapa de gunoi din oraş.

"Ne-a scutit de ceva bani şi acestea le vom folosi foarte des pentru că avem nevoie de ele", spune Vasile Bologa, preşedintele asociaţiei de proprietari "Lacul Roşu" Oradea.

"Scopul acestei acţiuni este de acela de a-i încuraja pe cei care locuiesc în Oradea să se preocupe de spaţiul din jur, e vorba de spirit gospodăresc, de spirit civic, de implicare în problemele care ne privesc pe toţi", detaliază Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

După ce au au fost premiate, asociaţiile de proprietari au fost avertizate că de anul viitor riscă amenzi usturătoare dacă nu colectează selectiv gunoaiele. Sancţiunile vor fi între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoane fizice şi între 2.000 și 3.000 de lei pentru persoanele juridice.

Până în 2020 România trebuie să recicleze 50% din gunoaie, ţintă care este greu de atins, spun specialiştii.

reporter: Florina Fofiu
operator: Feher Jozsef

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri