Autobuzul cu care erau duse ajutoare la nevoiaşi, împotmolit lângă groapa de gunoi a Oradei

Data publicării:
actiune 3
foto: Caritas Catolica

Situaţie neaşteptată pentru voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, al căror autobuz plin cu ajutoare pentru nevoiaşi a rămas împotmolit în noroiul de lângă groapa de gunoi din Episcopia Bihor. Şi camionul trimis în ajutor a avut aceeaşi soartă, aşa că a fost nevoie de efortul voluntarilor şi al oamenilor din zonă pentru a scoate vehiculele din noroi.

foto: Caritas Catolica
foto: Caritas Catolica

Tinerii voluntari au pornit joi, 15 februarie, cu pachete de alimente pentru familiile nevoiaşe care trăiesc lângă groapa de gunoi din a municipiului Oradea. În zonă oamenii au parte de case improvizate din carton, plăci de furnir şi bucăţi de nailon, fără încălzire, curent şi fără apă potabilă.

Însă autobuzul care ducea voluntarii şi pachetele cu alimente s-a împotmolit în noroiul de lângă groapa de gunoi. În ajutor a fost chemat un camion care, însă, a rămas la rândul său blocat în noroi.

„A fost nevoie de o muncă susţinută de câteva ore, pentru a scoate cele două vehicule masive din gropile pline cu noroi, şi de contribuţia tuturor sufletelor – bărbaţi, femei şi copii au sărit în ajutorul voluntarilor şi au săpat şi au împins până au urnit în sfârşit cele două autovehicule, şi roţile au prins tărâm solid”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Caritas Catolica.

Grupul de voluntari a fost format din elevii Liceului Teologic Romano-Catolic şi ai Internatului Caritas. Ei au împărţit nevoiaşilor pachete în valoare de 850 de lei cu pâine, conserve de supă, paste făinoase, mezeluri, conserve de ciuperci, dulciuri donate din Olanda şi alte alimente neperisabile, adunate prin Colecta Sf. Elisabeta.

Donaţiile au fost completate de reprezentanţii centrului şcolar Don Orione cu haine oferite de elevi.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Asociaţia Caritas Catolica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri