Sari la conținut

Autoturism căutat în Italia, găsit în Vama Borș

Poliţiştii de frontieră din Borş au descoperit un autoturism în valoare de aproximativ 7500 de euro, căutat de autorităţile din Italia. La volan se afla un cetățean român care a declarat că nu știa că mașina era dată în consemn de către italieni.

BMW 

Întâmplarea s-a petrecut luni dimineața, la ora 5, când în Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat un bărbat de 31 de ani, din județul Caraș-Severin, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autovehiculul figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia în luna octombrie 2016”, au transmis reprezentanţii ITPF Oradea.

Şoferul a declarat că a fost rugat de o prietenă să aducă autoturismul din Danemarca până în România. El a susţinut că nu ştia că maşina este căutată de autorităţile din Italia.

„Mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Borş până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, inspectorul principal Loredana Chifor.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea