Baia Mare, sub stăpânirea zăpezii. Edilii acuză firma de deszăpezire că nu-şi face treaba cum trebuie

Data publicării:
baia mare zapada

Luni dimineaţa s-a circulat cu greutate pe străzile din Baia Mare, după ce niciun utilaj nu a ieşit în timpul nopţii să cureţe drumurile de zăpadă. Localnicii spun că în acest fel drumurile au devenit adevărate pericole publice.

Primăria băimăreană a dezvăluit că în contractul încheiat în 2006 este stipulat că firma de deszăpezire este obligată să cureţe străzile abia după încetarea ninsorii. Pentru această operaţiune poate folosi doar 13 utilaje, ceea ce ar ajunge abia pentru două cartiere, spun edilii, care vor să ia măsuri:

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Societatea Rosal va beneficia din partea noastră de un certificat negativ în urma prestărilor defectuoase ale acestui contract, astfel încât să nu mai poată participa la licitaţiile de deszăpezire în România. O să-i ardem şi la bani."

Contractul, semnat pe vremea fostei administraţii, este considerat un „blestem" de actualii şefi din Primăria Baia Mare. Edilii susţin că nu îl vor rezilia din cauza procedurii greoaie, iar o nouă licitaţie i-ar lăsa pe localnici fără deszăpezire timp de o lună. Reprezentanţii companiei Rosal nu au dorit să comenteze situaţia.

redactor: Laura Breb
operator: Roland Zsurzsan

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri