Sari la conținut

Băile Felix, a doua staţiune în topul creşterii la nivel naţional

Delta Dunării, Mamaia şi Băile Felix au fost zonele cele mai căutate de turişti în sezonul 2016. Toate au avut un grad de ocupare de aproape 100% pentru mai multe săptămâni, au transmis reprezentanţii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. Per total, vânzările pentru destinaţii româneşti prin agenţiile de turism au fost mai mari, în medie, cu 15% faţă de vara trecută.

"Mulţi dintre români şi-au petrecut vacanţele în staţiunile balneare. În top au fost Băile Felix, alături de Băile Herculane, Călimăneşti şi Sovata", spune Bogdan Băcilă, reporter Digi24 Oradea.

Anul acesta, numărul turiştilor din Băile Felix a crescut cu 18% faţă de 2015. Este o tendinţă care se menţine de ani buni în staţiunea bihoreană. Investiţiile în staţiune, dar şi campaniile de promovare conving tot mai mulţi români să îşi petreacă vacanţele în ţară.

"Întinerirea staţiunii a adus o generaţie nouă de iubitori de wellness şi spa şi relaxare, care a găsit la Băile Felix locul ideal în care să profite de preţurile atractive şi ofertele speciale de pe tot parcursul anului", explică Diana Antonescu, reprezentant marketing.

Turiştii vin în Felix pentru apa termală, de care se pot bucura acum în ştranduri noi sau renovate. Sunt tot mai atrași de programele de relaxare, prevenție sau tratament diversificate oferite de hotelieri. Pachetul mediu a fost vara aceasta de 821 de lei/persoană.

Un alt aspect important pentru turişti este mâncarea.

"La micul dejun un bufet foarte variat, la fel şi cina. Prânzul se poate servi şi în sistem a la carte, la fel cina. în completare vine wellnessul, spa", spune Daniel Puşcuţ, manager restaurant.

Însă creşterea cea mai mare a vânzărilor s-a înregistrat pentru Delta Dunării.

"Revelaţia sezonului a fost Delta Dunării. Numărul turiştilor care s-au bucurat de frumuseţea acestui loc a fost cu 20 la sută mai mare faţă de 2015", a transmis Yvette Mîrza, reporter Digi24 Constanţa.

Şi litoralul românesc este în creştere faţă de anul trecut, cu vânzări mai mari cu 12%. Mamaia, Venus, care are cele mai multe hoteluri renovate în ultimii doi ani, upiter şi Eforie Nord au fost cele mai căutate staţiuni la malul mării în 2016.

Reporteri: Bogdan Băcilă, Yvette Mîrza
Operatori: Florin Lucuţa, Cătălin Vârban