Sari la conținut

Băile Felix | Zeci de câini fără stăpân caută mâncare prin staţiune, printre turişti

Surprize neplăcute pentru turiştii care vin în Băile Felix. Zeci de câini vagabonzi îi întâmpină pe trecători în jurul hotelurilor, pe alei ori prin pădurea staţiunii. Animalele care vin din satele învecinate în căutare de mâncare pot deveni un adevărat pericol pentru turişti. Autorităţile locale susţin că adună periodic maidanezii, dar în locul celor luaţi de pe străzi vin mereu alţii.

O plimbare prin Băile Felix le poate scoate în faţă turiştilor haite întregi de câini fără stăpân.

"Atât în pădurea Băile Felix, cât şi pe aleile din staţiune, zeci de câini se plimbă în voie în căutare de mâncare", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Așa se face că în jurul hotelurilor, prin parcuri ori prin pădurea stațiunii vizitatorii riscă să se se întâlnească cu animalele fără stăpân. Pe lângă aspectul neplăcut sau bolile pe care le pot transmite, maidanezii pot deveni periculoși: ei ajung să se încaiere și îi pot ataca pe trecători.

"Da, sigur. Riscă să fie muşcaţi! Pericol înseamnă! Pericol!"

"Sunt pericol şi pentru copii şi pentru cei în vârstă. Şi cine e iubitor de animale să-i ia, să-i ducă, să aibă grijă de ei."

"În mod normal nu ar avea ce căuta aici! Ar trebui să vină ecarisajul să-i ia!"

Lucru care s-a și întâmplat de mai multe ori, susțin edilii.

"Din iulie şi până acum s-au făcut cinci acţiuni. Avem o înţelegere cu ADP Oradea pentru strângerea câinilor vagabonzi din Sînmartin, satele aparţinătoare: Sînmartin Băile Felix, Băile 1 Mai - am adunat în jur de 30 de câini", a precizat Ştefan Pătroc, viceprimarul comunei Sînmartin.

caini maidanezi Baile Felix

Reprezentanţii administrației locale spun că în locul câinilor adunați de pe stradă vin în scurt timp alții.

"Foarte mulţi câini sunt aduşi din satele învecinate şi lăsaţi în staţiune pentru că primesc de la turişti mâncare", spune viceprimarul Pătroc.

Administrația comunei Sînmartin, de care aparține stațiunea Băile Felix, a anunțat că va continua acţiunile de strângere a câinilor fără stăpân. Următoarea va avea loc chiar în această săptămână, promit edilii.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa