3.000 de euro și pedeapsă redusă pentru un violator care a invocat legea recursului compensatoriu

Data actualizării: Data publicării:
violator recidivist

Bani și pedeapsă redusă pentru un bărbat din Bihor condamnat pentru viol și tentativă de viol. Trimis de trei ori după gratii și eliberat condiționat de fiecare dată, infractorul a primit, în urma unei decizii CEDO, 3.000 de euro pentru detenție în condiții necorespunzătoare. În plus, Curtea de Apel Oradea i-a redus pedeapsa cu 6 luni, din același motiv.

Petru Herea-Cristea a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri și tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiționat înainte de a-și executa sentința.

Ultima dată, bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce în 2017, la puțin timp după ce a ieșit din penitenciar, a încercat să-și siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce Petru Herea Cristea a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, "condiţiile necorespunzătoare" în care a stat, timp de doi ani și jumătate în Penitenciarul Satu Mare.

În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleași condiții necorespunzătoare în care a fost ținut după gratii timp de 10 luni.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri