BASCHET FEMININ. Tricolorele U20 ţintesc sus la "Europenele" de la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
sport bschet antrenament fete U20

Oradea se pregăteşte pentru cel mai important eveniment baschetbalistic al verii - Campionatul European de Baschet Feminin U20, Divizia B. Naţionala României se află deja în oraşul de pe Crişul Repede, după ce reunirea a avut loc pe 7 iunie, la Târgovişte.

Tricolorele visează departe la aceste "europene", mai ales că în urmă cu doi ani naţionala sub 16 ani a reuşit, tot la Oradea, să promoveze în prima divizie valorică. De altfel, şapte jucătoare din actualul lot sunt eligibile şi pentru România U18.

"Avem o generaţie foarte bună şi generaţie care chiar a reuşit calificarea în grupa valorică chiar aici, la Oradea, în urmă doi ani. Federaţia le-a dat credit acestor fete şi vrem să obţinem cât mai mult", a declarat Cătălin Tănase, antrenorul echipei U20 a României.

"Sperăm să ne clasăm pe o poziţie cât mai bună, mai ales că suntem acasă. Sper să avem cât mai mulţi susţinători şi să vină lumea la sală să fie alături de noi în meciurile acestea", îşi doreşte Alina Podar, căpitanul echipei U20 a României.

Meciurile din Arena "Antonio Alexe" vor avea o însemnătate specială pentru una dintre tricolore. Nicolett Orban s-a format ca jucătoare în Oradea, în echipa Colegiului Naţional Mihai Eminescu, antrenată de Suzana Onaca.

"Este foarte ciudat, dar mă bucur că pot să fac parte din echipa asta şi competiţia se desfăşoară acasă la mine", spune Nicolett Orban.

Până la turneul final programat să înceapă peste zece zile, echipa naţională sub 20 de ani va mai susţine patru meciuri amicale. Două împotriva Ucrainei, programate vineri şi sâmbătă în Arena "Antonio Alexe", şi alte două în compania Bulgariei, pe 4 şi 5 iulie.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri