BASCHET. LPS Bihorul îşi continuă aventura europeană

Data actualizării: Data publicării:
baschet juvenil LPS Bihorul

LPS Bihorul a reușit calificarea în faza următoare a European Youth Basketball League, rezervat categoriei de vârstă sub 14 ani. Formația antrenată de Zoran Vranes şi Alin Cureş s-a clasat pe locul al doilea în grupa C, după ce în turneul din weekend, de la Oradea, a obținut trei victorii şi a suferit o înfrângere.

Acestea s-au adăugat celor trei victorii bifate la turneul de acum patru luni, din Polonia.

„3X12 ore de spectacol au fost aici. Super, super atmosferă, echipele mulţumite de organizare. A ieşit bine, mai ales că ne-am şi calificat", s-a bucurat Călin Pop, coordonatorul echipelor de baschet de la LPS Bihorul.

Calificarea a venit în ultimul meci pentru LPS. Învinsă doar de gruparea poloneză Piotrowka Radom, Oradea a avea nevoie de o victorie la peste 15 puncte în faţa formației din Debreţin. După un debut echilibrat, LPS s-a dezlănţuit şi a obţinut o victorie la 52 de puncte diferenţă: 87-35. MVP-ul partidei a fost Bogdan Creţ, autor a 40 de puncte.

„Puţină lume ne dădea şanse, Debreţinul fiind o echipă puternică. Nu a rezistat apărării noastre foarte agresive. Ne-am apărat, într-adevăr, pregătirea lui Zoran se vede clar. Copiii sunt agresivi în apărare, se apără în continuu, în continuu, 40 de minute din 40 de minute", a observat Călin Pop.

Următoarea fază a competiţiei este programată pe 20 martie. În clasamentul general, LPS ocupă locul cinci și a fost devansată doar de Inter Bratislava, Bayern München, BC Beko şi prima clasată în grupa sa, DIV Basket.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri