Big Brother în şcoli

Data publicării:
video-45276

Mai multe şcoli din Oradea au deja funcţional sistemul de supraveghere video şi atât profesorii, cât şi elevii se simt în siguranţă.

"Am montat aceste camere de supraveghere încă din 2006 şi aş spune că au un efect extraordinar în ceea ce priveşte asigurarea siguranţei elevilor, dar nu numai...şi a personalului unităţii de învăţământ", spune directorul Şcolii cu clasele I-VIII "Dacia" din Oradea, Florian Hava.

Părinţii sunt şi ei mai liniştiţi la gândul că oricine intră şi iese din şcoală este monitorizat de una dintre cele 14 camere. În plus, odată cu sistemul "Big Brother" la nivel naţional, va fi instalat şi un program de monitorizare cu ajutorul caruia părinţii îşi pot urmări copiii în timpul orelor sau în pauze.

"Supravegherea video este eficientă dacă e folosită ca mijloc, nu ca şi scop în sine. În momentul în care se observă o mică agitaţie într-o zonă din curte sau pe un coridor, imediat se pot lua măsuri", explica Ruben Filimon, directorul Colegiului Tehnic "Mihai Viteazul" din Oradea.

Nu toti elevii si profesorii vad cu ochi buni introducerea sistemului de supraveghere video. Pentru a reduce cheltuielile unele cadre didactice au cerut folosirea echipamentelor deja achiziționate pentru supravegherea examenelor naționale.

"Sunt achiziţionate şi sunt în magazia Inspectoratului Şcolar şi vor fi folosite numai pentru examenele naţionale, în rest pentru a putea asigura supravegherea elevilor atât în timpul orelor, cât şi în timpul pauzelor, unităţile de învăţământ pot fi dotate cu alt sistem de camere video", explica Daniel Negrean, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bihor.

Pentru dotarea cu sisteme de monitorizare, fiecare scoala va fi nevoita sa cheltuie aproximativ 8000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri